ReceptenDe Eyserhalte keuken

Be Celeng Base Manis, Varkensvlees in zoete sojasaus

voor 4 personen

Benodigdheden:

2 eetl. zonnebloemolie.

5 sjalotten.

5 knoflooktenen.

600 gr. beenloze varkensschouder of nek, in blokjes gesneden van 2 cm.

6 cm verse gember, gepeld en fijngesneden.

4 eetl. zoete sojasaus.

2 eetl. lichte sojasaus.

1 theel. zwarte peperkorrels gekneusd.

500 ml. Eyserhalte Gevogeltebouillon.

6-8 stuks Bird's eye chili's, laat deze heel.

Bereidingswijze:

Verhit in een wok of diepe hapjespan de olie.
Voeg de sjalotten en de knoflook toe, sauteer dit 2 minuten op een medium vuur totdat ze licht verkleuren.
Voeg dan het varkensvlees toe samen met de gember en sauteer dit nog eens 2 minuten op wat hoger vuur.
Nu mogen de beide sojasauzen samen met de gekneusde zwarte peper er bij, laat dit nog een minuut sauteren.

Nu kan de gevogeltebouillon er bij, samen met de chilies, laat dit op een medium vuur 1 uur sudderen.
Als het uur voorbij is zou er weinig saus over moeten zijn en het vlees glanzend donkerbruin. Wanneer het vlees tijdens het koken te droog dreigt te worden, voeg dan wat gevogeltebouillon toe.

Serveer met gestoomde rijst en Acar (Atjar), evt. nog een beetje Sambal Tomat.

   

Suggesties:

,,,

 

Be Celeng Base Manis, Varkensvlees in zoete sojasaus

voor 4 personen

 

< vorig recept | volgend recept >

Terug naar het overzicht >

produkt
Be Celeng Base Manis, Varkensvlees in zoete sojasaus.
Naast een voortreffelijke lams- en rundvleescurry kunt u nu bij ons in de koeling ook Varkensvlees i..

Lees meer >

Bekijk alle produkten >