ReceptenDe Eyserhalte keuken

Siap Base Kalas, Balinese kip in gekruide kokosmelk en citroengras

Benodigdheden:

2 el zonnebloemolie
120 gr Base be siap Eyserhalte/ Balinese kipmarinade
1 limoengras
2 kaffir lime leafs
1 salam leaf
1 kg kip in 8 stukken gesneden met vel en botjes
1 tl zout
0,5 tl zwarte gekneusde peper
0,5 lit kokosnootmelk Kara
2 dl gevogelte bouillon
gefrituurde sjalotjes

Bereidingswijze:

Verhit de olie in een pan, voeg kip marinade toe en fruit dit aan op een niet al te hoog vuur, circa 2 minuten.
Voeg citroengras, salamblad en kip toe en ga verder met sauteren, ook circa 2 minuten.
Voeg zout en peper toe.
Voeg de kokosmelk toe en breng aan de kook. Laat dit eventjes sudderen tot de saus wat indikt. Indien de saus wat dik wordt voegt u wat gevogelte bouillon toe.

Dien op met witte rijst en garneer met gebakken sjalotjes.

   

Wijnadvies:

Traminer van Lavis

 

Siap Base Kalas, Balinese kip in gekruide kokosmelk en citroengras

 

< vorig recept | volgend recept >

Terug naar het overzicht >

produkt
Oosterse heerlijkheden
Authentieke Balinese marinades horen sinds kort bij ons assortiment...

Lees meer >

Bekijk alle produkten >