ReceptenDe Eyserhalte keuken

Cheesecake

Benodigdheden:

Bakpapier
Springvorm 24 cm
Boter om in te vetten
3 brownies
100 gr droge koekjes (bijv. Maria)
paar klonten roomboter
1 pot cranberrie compote
750 gr roomkaas
175 gr suiker
1 citroen
100 gr zure room
4 eieren
1 zakje vanillesuiker
50 gr bloem

Bereidingswijze:



Voor de bodem

Bekleed de bodem van een springvorm (24 cm) met bakpapier en vet de rand in met wat boter.

Meng 2-3 brownies met 100 gram droge koekjes (bijv. Maria) en een paar klonten roomboter tot een smeuïge massa.

Verdeel het brownie mengsel over de bodem van de springvorm.

Verdeel (bijna) een potje cranberrie compote over de brownie massa, bewaar de rest voor de garnering.

Voor het beslag

Klop met een mixer 750 gram roomkaas met 175 gram suiker tot een gladde massa.

Rasp de schil van een citroen. Doe de citroenschil en het sap door het kaasmengsel.

Klop er een 100 gram zure room doorheen en vervolgens één voor één 4 eieren.

Eventueel een zakje vanillesuiker en tenslotte, op lage snelheid, 50 gram bloem.

Bakken

Giet het beslag op de brownie’s/cranberries in de springvorm

Bak het geheel goudbruin in het midden van een heteluchtoven op 175 graden.

Baktijd 60 - 75 minuten, afhankelijk van de oven (dus wel een beetje in de gaten houden)

Doorgeven

Laat de taart op kamertemperatuur komen en snijd in stukken (er gaan er met gemak 12-16 uit een taart).

Sla wat slagroom met een beetje suiker en cacao lobbig (niet te stijf, dus).

Serveer de taart met een toef cacaoroom en een lepel cranberrie compote.

   

 

produkt
Molina Chocolade
Onder de rubriek 'nieuws' is meer te vinden over Molina chocolade...

Lees meer >

Bekijk alle produkten >