ReceptenDe Eyserhalte keuken

Geitenkaasje uit de oven

Voor 4 personen, voorgerecht, vegetarisch

Benodigdheden:

  • 4 zachte geitenkaasjes (bijv. crottin de chavignol)
  • 4 el Eyserhalte siroop van jonge scheuten van blauwspar (flesje 80ml)
  • 50 g pijnboompitten
  • 4 el olijfolie extra vierge
  • 2 el witte balsamico-azijn
  • 200 g mesclun (melange van jonge slablaadjes)

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 200 graden. Leg de kaasjes op een met bakpapier bekleed bakblik, besprenkel ze met 1 el siroop en bak ze ca. 10 min. Rooster intussen de pijnboompitten in een droge koekenpan. Doe 2 el dennensiroop met de olie en de azijn in een schone jam- of weckpot. Sluit en schud tot een vinaigrette. Voeg zout en peper naar smaak toe.
Verdeel de mesclun over 4 borden. Sprenkel de vinaigrette erover. Leg de kaas op de salade. Lepel de rest van de dennensiroop erover en bestrooi met de pijnboompitten en extra peper naar smaak.

Bereiden ± 10 min. /oven ± 10 min.

Dennensiroop wordt in de keuken van Eyserhalte gemaakt van de jonge scheuten van blauwsparren uit de omgeving van Eys.

Tip Doe voor een feestaperitief een scheutje siroop in een flute en schenk er mousserende witte wijn bij (bijv. cava, crémant of prosecco).

   

Suggesties:


Wijnadvies:


 

Geitenkaasje uit de oven

Voor 4 personen, voorgerecht, vegetarisch

 

| volgend recept >

Terug naar het overzicht >