ReceptenDe Eyserhalte keuken

Pasta met Truffelchampignonsalsa

voor 4 personen

Benodigdheden:

200 gr Sacchi Truffel Tagliatelle
50 ml Room
50 ml Mascarpone
100 ml Kalfsfond
1 el Truffeljus
1/2 el Truffelolie
1 el Truffelsalsa
150 gr Kastanjechampignons
4 stuks zeer fijn gesneden Sud en Sol tomaatjes
1 tn Knoflook zeer fijn gesneden
1 verse truffel geschaafd
Parmezaanse kaas

Bereidingswijze:

Snijd de champignons zeer fijn en bak deze samen met de knoflook even aan in een beetje olijfolie.
Voeg de truffelsalsa en de sud en sol tomaatjes toe.
Verwarm de room en de mascarpone en een pan en voeg de truffeljus en truffelolie toe. Het geheel laten inkoken en op het laatste de kalfsfond toevoegen.
Doe nu het champignonmengsel bij de saus en laat het een beetje inkoken. Maak op smaak met peper en zout.
Kook de pasta á la minute in water met zout al dente.
Giet af en doe terug in de pan, voeg een beetje olijfolie toe om plakken te voorkomen.
Doe de pasta in een voorverwarmd, diep bord en serveer er een quenelle van de truffelchampignonsalsa op.
Schaaf de verse truffel er overheen, rasp de Parmezaan er over en u heeft een heerlijke maaltijd.

   

Suggesties:


Wijnadvies:


 

Pasta met Truffelchampignonsalsa

voor 4 personen

 

< vorig recept | volgend recept >

Terug naar het overzicht >