ReceptenDe Eyserhalte keuken

Choucroute a l'Alsacienne

voor 8 personen LET OP: Vlees graag 2 dagen van tevoren bestellen!

Benodigdheden:

-1 kg rauwe zuurkool
-4 Livar racks
-8 Boudin blanc (witte worstjes)
-8 Boudin noir (bloedworstjes)
-8 plakjes mager gerookt spek
-8 plakken ganzenlever
-peper, zout en suiker
-1 laurierblaadje
-3 kruidnagels
-6 jeneverbessen
-1 dikke ui
-1 teentje knoflook
-1/4 L Pinot Gris of Gewürtztraminer
-1/8 L water
-150 gr ganzenvet
-24 Ratte aardappeltjes
- boter
- verse peterselie

Bereidingswijze:

Was de zuurkool evt. Gewassen is de zuurkoool natuurlijk iets minder zuur.

Smelt het ganzenvet en fruit de fijngesneden ui en knoflook aan. Blus met witte wijn en water, leg hierop de Livar racks.
Leg hierop weer de zuurkool en laat dit een half uur zachtjes sudderen, evt. in de oven.
Bak de worstjes in een hete pan. Leg het dun gesneden spek op een bakplaat en zet in de oven van 180 graden totdat deze knapperig is.
Schil de aardappeltjes en kook ze gaar. Haal nu de Livar racks uit de zuurkool.
Leg nu de gare zuurkool in één persoons portie op een bord met behulp van een ring.
Bak nu al la minuut een plak ganzenlever in een hete pan, evt. bloemen van te voren.
Leg dan de gebraden worstjes, een half Livar rack, ganzenlever en het spek boven op de zuurkool. Haal de gekookte aardappeltjes even door gesmolten boter en bestrooi met verse peterselie. Leg er 3 bij elke portie.

Eet smakelijk!

   

Suggesties:


Wijnadvies:

Pinot Gris of Gewürtztraminer van Domein Steenberg.

 

Choucroute a l'Alsacienne

voor 8 personen LET OP: Vlees graag 2 dagen van tevoren bestellen!

 

< vorig recept | volgend recept >

Terug naar het overzicht >