ReceptenDe Eyserhalte keuken

Tagliatelle van asperges, wortel, courgette en daslook met scampi

4 personen

Benodigdheden:

1 geschilde wortel.

250 gr. geschilde witte asperges.

250 gr. groene asperges.

1 niet te grote courgette.

versgemalen zwarte peper, grof zeezout.

1 potje daslook pesto Eyserhalte.

60 gr. geschaafde Parmezaanse kaas.

4 scampies.

Bereidingswijze:

Schil van de wortel over de lengte, met een dunschiller of kaasschaaf, dunne repen van circa 1 cm breed. Snijd de courgette overlangs doormidden en schaaf hem daarna in repen van circa 1 cm breed. Schaaf de asperges, die geschild zijn en ontdaan van de uiteinden, overlangs in dunne repen.
De asperge-, wortel- en courgetterepen met een scheutje walnotenolie snel op hoog vuur roerbakken en op smaak brengen met versgemalen zwarte peper en grof zeezout. Houd ze even warm tot gebruik. Maak rolletjes van de groenterepen en schep deze op voorverwarmde borden. Sprenkel nu de daslook pesto over het geheel en bestrooi met versgeschaafde Parmezaanse kaas.

Bak de scampies en zet ze boven op het rolletje, direct serveren.

   

Wijnadvies:

Scaia Bianco Chardonnay

 

Tagliatelle van asperges, wortel, courgette en daslook met scampi

4 personen

 

< vorig recept | volgend recept >

Terug naar het overzicht >