ReceptenDe Eyserhalte keuken

Aspergesoep met daslook en roosje van zalm

4 personen

Benodigdheden:

500 gr. witte asperges<br /><br />zout, suiker, foelie<br /><br />1 el. limoensap<br /><br />1 tl. zachte boter<br /><br />2 dl. slagroom<br /><br />1 potje daslookpesto Eyserhalte<br /><br />2 tl. bloem<br /><br />4 plakken gemarineerde zalm

Bereidingswijze:

Was de asperges, schil ze en snij de uiteindes af. Breng de schillen en de afgesneden uiteindes aan de kook  met 8 dl. water, zout, suiker en limoensap. Laat dit 10 minuten trekken en zeef dan het kookvocht. <br /><br />Snijd de aspergestengels in stukken van circa 2cm. lang en kook ze 20 minuten in het gezeefde kookvocht. Schep ze uit de pan. Maak een roux van de boter en bloem, doe hier dan de slagroom bij en het kookvocht van de asperges, roer dit goed door zodat u een mooie gladde soep krijgt. Laat de soep 10 min. zachtjes trekken.<br />Snijd ondertussen de gemarineerde zalm in dunne plakjes en rol hiervan roosjes.<br />Voeg nu 1 el. daslook pesto toe aan de soep en daarna de stukjes asperges. Zet het zalmroosje in het bord en giet voorzichtig de soep er omheen.

   

Suggesties:


Wijnadvies:

<p>Scaia Bianco Chardonnay</p>

 

Aspergesoep met daslook en roosje van zalm

4 personen

 

< vorig recept | volgend recept >

Terug naar het overzicht >