ReceptenDe Eyserhalte keuken

Tajin van kip met olijven en gekonfijte citroen

voor 4 personen

Benodigdheden:

-   1 stevige braadkip of een kapoen

-   2 bosjes platte peterselie

-   3 teentjes knoflook

-   2 uien

-   Zwarte peper

-   Zout

-   2 theelepels gemberpoeder

-   2 eetlepels zonnebloemolie of olijfolie

-   3 tot 4 saffraandraadjes

-   3 jonge wortelen

-   1 gekonfijte Eyserhalte citroen

-   120 g groene olijven

-   Een Tajine of in de sudderpot stand low bereidingstijd 3 uur (hangt af van de kip) Ik neem een kapoen het vlees heeft meer smaak.



Bereidingswijze:

Verdeel de kip in 4 of 8 stukken.
Hak peterselie, knoflook en ui fijn en strooi over de kip.
Kruid met peper, zout en gember en wentel de kip door een scheutje olie.
Schik de kipdelen in een tajine en zet ze zonder deksel op laag vuur.
Laat mooi kleuren, draai de kip af en toe om.
Voeg saffraan en een glas water toe en dek de tajine af.
Laat zachtjes verder garen gedurende 25 tot 30 min.
Schil de wortelen en snij ze in reepjes, snij ook de gekonfijte citroen in reepjes.
Voeg de wortelen 10 min. voor het einde van de gaartijd bij de kip.
Voeg na 5 min. ook de olijven en de citroen toe en warm nog even door.

Serveer de tajine met pain de campagne.

   

Suggesties:


Wijnadvies:


 

Tajin van kip met olijven en gekonfijte citroen

voor 4 personen

 

< vorig recept | volgend recept >

Terug naar het overzicht >