ReceptenDe Eyserhalte keuken

Vacherin Mont D'or uit de oven.

Vacherin Mont D'or is een echte seizoenskaas die alleen maar tussen augustus en maart gemaakt mag worden.
Een heerlijke kaas  met een zacht romige smaak en een duidelijk aroma afkomstig van sparrenhout.

Benodigdheden:

-1 Vacherin Mont D'or in een sparrenhouten bakje

-Aluminiumfolie

- een scheutje droge witte wijn

- 1 teen knoflook

- rozemarijn

- evt. brood, groenten of soepstengels

Bereidingswijze:

Pel de teen knoflook en sijd hem in partjes.

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Verdeel de partjes knoflook en steek ze in de korst van de Vacherin, doe dit ook met de rozemarijn.
Schenk hier een klein scheutje droge witte wijn overheen.

Pak de kaas in ( met doosje) met aluminiumfolie en zet hem 15 tot 20 minuten in de oven.

De kaas is klaar om gelepeld te worden.

   

Suggesties:


Wijnadvies:


 

Vacherin Mont D'or uit de oven.

Vacherin Mont D'or is een echte seizoenskaas die alleen maar tussen augustus en maart gemaakt mag wo..

 

< vorig recept | volgend recept >

Terug naar het overzicht >

produkt
Vacherin Mont D'or
Een heerlijk zacht romige seizoenskaas met een mooi aroma van sparrenhout...

Lees meer >

Bekijk alle produkten >