ReceptenDe Eyserhalte keuken

Sambal Tomat (Tomaten sambal)

10 porties

Benodigdheden:

4 el plantaardige olie

5 sjalotten, gepeld en fijngesneden

4 tenen knoflook, gepeld en fijngesneden

8 grote rode pepers, zaadjes verwijderd en fijngesneden

4 tomaten, in partjes gesneden

2 tl trassi

2 tl vers limoensap

1 kaffir lime blad in fijne reepjes gesneden

10 gr palmsuiker

Zout

Bereidingswijze:

Verhit de olie in een pan en voeg de sjalotten en de knoflook toe, sauteer dit 5 minuten op een laag vuur.

Voeg dan de pepers toe en sauteer nogmaals 5 minuten.

Voeg de tomatenstukjes en de trassi toe, laat dit 10 minuten sudderen.

Zet het mengsel aan de kant en laat het afkoelen.

Als het mengsel afgekoeld is, pureer dit dan in de blender, breng op smaak met zout en vers limoensap.

Verdeel er bij het opdienen de fijngesneden snippers kaffir lime blad overheen.

   

 

Sambal Tomat (Tomaten sambal)

10 porties

 

< vorig recept | volgend recept >

Terug naar het overzicht >