ReceptenDe Eyserhalte keuken

Urap Bali (Balinese gemengde groenten salade met geroosterde kokosrasp)

6 porties

Benodigdheden:

50 gr jonge spinazie, geblancheerd

100 gr taugé, geblancheerd

200 gr kouseband of sperzieboontjes, geblancheerd

1 el Eyserhalte Huisgemaakte Balinese basis pasta/ Base gede

Voor de marinadepasta:

5 gr palmsuiker

20 gr in ringen gesneden gebakken sjalotten

10 gr fijngesneden gebakken knoflook

5 gr fijngesneden gebakken rode peper

5 gr fijngesneden gebakken birdeye chili

1 tl trassie

4 Kaffir limoenbladeren, zeer fijngesneden

50 gr geroosterde kokosrasp

1 kleine limoen (lemo/kaffir)

Zout

Bereidingswijze:

Blancheer alle groenten 2 minuten in lichtgezouten water, koel de groenten dan meteen in ijswater.

Om de marinade te maken: meng de palmsuiker, de gebakken sjalotten, de gebakken knoflook, de gebakken rode peper en de gebakken birdeye chili.

Voeg dan de trassie toe, de Kaffir limoenbladeren, de geroosterde kokosrasp en breng op smaak met het sap van de lemo en zout.

Serveer de groenten op kamertemperatuur. Serveer het bij curry en visgerechten.

   

 

Urap Bali (Balinese gemengde groenten salade met geroosterde kokosrasp)

6 porties

 

< vorig recept | volgend recept >

Terug naar het overzicht >