ReceptenDe Eyserhalte keuken

Sambal Be Tongkol (Verse tonijn salade met sjalotten, citroengras en limoen)

1 portie

Benodigdheden:

100 gr verse tonijnfilet, biefstuk of zalm (vettere vis)

2 el Eyserhalte Base be Pasih marinade

½ tl limoensap

Een beetje peper en zout

6 sjalotten, gepeld en dungesneden

5 stuks citroengras, gesneden

2 grote rode pepers, in stukjes gesneden

2 bird eye chili’s, in ringetjes gesneden

Trassie naar smaak

2 limoenbladeren, in reepjes gesneden

1 x sap van een lemo (kleine limoen met veel smaak)

4 tl cocosolie of zonnebloemolie

20 gr citroen basilicum, gescheurd

Bereidingswijze:

Marineer de vis (of het vlees) met peper en zout, limoensap en de Base be Pasih marinade.

Grill of bak de vis (of het vlees) dan zoals u wilt, medium, rauw of doorbakken. Laat de vis afkoelen.

Voor de Sambal, mix in een kom het limoengras, de rode peper, de birdeye chili’s, de sjalotten, een beetje trassie, het limoenblad, sap van de lemo en de cocos- of zonnebloemolie. Kneed dit alles een beetje met de vingertoppen zodat de smaken goed mengen.

Breng op smaak met zout en wat citroen basilicum.

Breek de bereide en afgekoelde tonijn in stukken en meng dit voorzichtig met de Sambal.

Het gerecht is klaar.

   

 

Sambal Be Tongkol (Verse tonijn salade met sjalotten, citroengras en limoen)

1 portie

 

< vorig recept | volgend recept >

Terug naar het overzicht >