ReceptenDe Eyserhalte keuken

Phad Thai met witte asperges en garnalen

2 personen

Benodigdheden:

-300 gr rijstnoedels, geweekt (15 min) in warm water
-3 el zonnebloemolie
-5 gr in ringen gesneden sjalotten
-5 gr knoflook, fijngehakt
-5 gr gedroogde garnalen
-150 gram geschilde witte asperges
-40 gr ingelegde witte radijs, fijngesneden
-80 gr tofu in blokjes gesneden
-4 voorgekookte scampi, gepeld
-90 ml Eyserhalte Gevogeltebouilon
-2 eieren, geklopt
-geroosterde pinda's, gehakt
-mespunt gedroogde chilivlokken
-20gr knoflookbieslook
-60gr taugé
-2 stuks limoen in schijfjes
-110 ml Eyserhalte Phad Thai Sauce

Bereidingswijze:

Snij met een dunschiller dunne repen van de asperges, zet deze repen weg in een bak met koud water.
Verhit de zonnebloemolie in een wok of grote koekepan. Bak hierin de knoflook, de sjalotten, gedroogde garnalen en de tofu totdat de knoflook goudbruin begint te worden.
Voeg dan de ingelegde radijs, de voorgekookte scampi, de geweekte noedels, de aspergerepen en dan de Eyserhalte Gevogeltebouillon toe, precies genoeg om ze zacht te laten worden en toch te bakken, blijf roeren met een spatel om plakken te voorkomen.
Draai dan het vuur laag en voeg de Eyserhalte Phad Tai Sauce toe, roer deze goed door de noedels heen.
Schuif dan de noedels naar één zijde van de pan om op de vrijgekomen plek de geklopte eieren te roerbakken, roer het ei dan door de noedels heen.
Gebruik nu de helft van de pinda's, knoflookbieslook en het mespunt chilivlokken, blijf roerbakken.
Dan de helft van de taugé er over, roer deze ook door de noedels.

Draai het vuur uit en dien het gerecht op, garneer met schijfjes limoen, de rest van de taugé en geroosterde pinda's.

Als bijlagen kunnen verse limoen, gemalen rode chili, suiker, en azijn met verse gesneden rode peper gegeven worden.

   

 

Phad Thai met witte asperges en garnalen

2 personen

 

< vorig recept | volgend recept >

Terug naar het overzicht >