ReceptenDe Eyserhalte keuken

Vinaigrette tomaat antiboise

Antiboise is afkomstig uit Antibes. Het staat zelfs niet duidelijk in de Larousse. Een soort salsa, van olijfolie met tomaten en kruiden.

Benodigdheden:

4 sjalotten
2 knoflookteentjes
0,5 dl olijfolie

1,5 dl fond blanc (gevogeltebouillon)
3 el citroenazijn
8 concassée van vleestomaten, de rest, pitjes en zo door zeef wrijven
1 dl tomaten sap
2 el aceto balsamico
2 dl olijfolie
zout en versgemalen peper
dragon
basilicum

Bereidingswijze:

Snijd de sjalotjes in fijne blokjes samen met de knoflook en fruit deze aan in 0,5 dl olijfolie.
Blus met de fond blanc (gevogelte bouillon).
Haal de tomaten uit het glas (deze zijn al ontveld), dit noemt men 'pliceren'
Snijd de gepliceerde tomaten in vieren en verwijder de zaadlijsten.
Snijd hier  vervolgens 'Concassée' dwz kleine blokjes van 5 bij 5 millimeter.
Deze snijvorm heet brunoise.
Druk de zaadlijsten door een zeef en vang het sap op. Pluk het basilicum en de dragon.
Rol de grotere bladeren voorzichtig op en snijd hier dunne reepjes van. Dit heet chiffonade.
Vermeng de chiffonade met de concassée van tomaat en de aan gefruite sjalotjes en voeg balsamico azijn, citroenazijn, tomatensap en olijfolie toe.
Breng verder op smaak met zout en versgemalen peper.

   

Suggesties:

Deze vinaigrette is de ideale begeleider bij gegrilde vis maar zeker ook bij gegrild vlees.
Note:

Heeft u wensen, laat het ons weten.   marc@eyserhalte.nl

Wijnadvies:

Pinot Grigio van het wijnhuis 'Valentino Butussi'
€ 11.95

 

Vinaigrette tomaat antiboise

Antiboise is afkomstig uit Antibes. Het staat zelfs niet duidelijk in de Larousse...

 

< vorig recept |

Terug naar het overzicht >

produkt
Tomaten alla Casalinga
Thuis tomaten conserveren 'alla casalinga' is tegenwoordig eigenlijk niet meer nodig,..

Lees meer >

Bekijk alle produkten >