EyserhalteGeschiedenisWinkelimpressiesMedewerkersAdres, Route & OpeningstijdenHorecaVerkooppunten Eyserhalte

De locatie waar de Eyserhalte anno 2014 te vinden is, diende oorspronkelijk als koelhuis om geoogste appels van de nabijgelegen boomgaarden koel te bewaren. Ooit was het de bedoeling om het fruit vanaf die plaats per stoomtrein naar de veiling te vervoeren via het dichtbijgelegen spoor. Vandaar ook de naam ‘Eyserhalte’ die eigenaar André Leclercq zijn zaak gaf. In de jaren tachtig, ruim voor het ontstaan van de huidige zaak, zat André al in het familiebedrijf dat aan de overkant van de weg fruit verkocht uit eigen boomgaard. Zijn opleiding aan de fruitteeltschool kwam hem hierbij goed van pas. Gaandeweg werd de winkel aan huis uitgebreid. Steeds meer delicatessen werden aan het assortiment toegevoegd. Een delicatessenzaak waarbij ook de traditie van groente- en fruitbedrijf in ere wordt gehouden was het resultaat.

In het jaar 2000 kwam Marc Creusen de zaak versterken. Met zijn achtergrond als kok, opgeleid aan de middelbare horecaschool, zorgde hij voor een nieuwe wind binnen de Eyserhalte. Vanaf dan wordt het grootste deel van de delicatessen uit de zaak in de keuken van de Eyserhalte bereid. In 2005 wordt Marc mede-eigenaar van de Eyserhalte en vanaf dan vormen de heren een sterk team, ondersteund door professionele collega’s. Door het succes van de keuken en haar gerechten wordt de ruimte in de zaak al snel te klein. In hetzelfde jaar volgde daarom een nieuwe uitdaging voor de Eyserhalte; de verbouwing van het voormalige koelhuis tot nieuwe locatie. In 2014 kiest Marc Creusen ervoor om zijn horizon te verbreden en het heft over te dragen aan een nieuwe chef.
Over enige tijd zal rondom dit pand het landgoed Eyserhalte verrijzen. Omringd door hoogstamgaarden en kalkgrasland waar dieren kunnen grazen en kruiden groeien ontstaat uiteindelijk een compleet plaatje. Zo is het bedoeld.